Előfizetői tartalom

"Meg kell óvnunk a tagjainkat a szélsőségektől" (interjú)

Portfolio
Távol esett az ideálistól a nyugdíjpénztárak hozamait meghatározó befektetési környezet 2007-ben, de az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár így is az ágazat átlaga felett tudott teljesíteni - hangsúlyozza Fórizs Sándor, a pénztár igazgatótanácsának elnöke. A szakember szerint az új szabályozás kívánta fejlesztések komoly terheket jelentenek a pénztárak számára, így egyelőre még nem érződik a reformok költségcsökkentő hatása. A választható portfóliók ráadásul a vagyonkezelő ráfordításait is növelik - teszi hozzá Schuszter Péter, az Évgyűrűk vagyonának jelentős részét kezelő Generali Alapkezelő vezérigazgatója, aki úgy véli, az abszolút hozamra törekvő vagyonkezelési megoldások a jövőben mind nagyobb szerephez jutnak majd a nyugdíjpénztáraknál, hasonlóan a tőkevédettség mellett egyéb sajátos előnyöket is nyújtó strukturált termékekhez.

A piac nem volt kegyes 2007-ben. Portfolio.hu: Milyen évet zárt az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár 2007-ben? Fórizs Sándor: A magánnyugdíjpénztári ágazat tavaly minden téren romló környezetben volt kénytelen működni, ami alól mi sem húzhattuk ki magunkat. A pénztár nettó hozama 6.61 százalék volt 2007-ben, ami a magas infláció miatt enyhe negatív reálhozamot jelent....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés