Előfizetői tartalom

Kellően etikus-e a nyugdíjpénztárad? - Hamarosan kiderül...

Portfolio
A társadalmilag felelős befektetések - az ártalmas tevékenységet folytató vállalatok elkerülése, a hasznos iparágak erőteljesebb támogatása - az intézményi vagyonkezelés egyik legfrissebb, de legégetőbb kérdésköre is, hiszen a hatalmas intézményi vagyonok etikus felhasználása érezhető pozitív hatásokat eredményezhet többek között a környezetvédelem és vállalatirányítás terén. Az információink ennek ellenére meglehetősen szétszórtak az intézmények etikus befektetéseiről, de már nem sokáig, miután két szakmai szervezet tavasszal elkészíti az eddigi legszélesebb globális felmérést a témában.

Egészen sajátos, és korábbi példa nélküli felmérésbe vág bele az európai nyugdíjpénztári szakma legelismertebb szaklapja, az Investment & Pensions Europe Magazine a Responsible Investor nevű magazinnal karöltve. Az RI Landscape 2008 nevet viselő projekt célja, hogy felmérjék, hogy a világ intézményi befektetői, vagyonkezelői milyen szinten alkalmazzák mindennapi munkájukban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés