Előfizetői tartalom

Ha ezt tudtuk volna... - Mennyit kereshettél ingatlanalapokon 2007-ben?

Portfolio
2007 egyik mellőzött alapkategóriája az ingatlanalapoké volt, pedig nem biztos, hogy jól járt, aki más alapokra nyergelt át tavaly, hiszen az ingatlanalapok ismét hozták a tőlük megszokott, kiegyensúlyozott teljesítményeket. Az ingatlanok súlya a portfóliókon belül ráadásul folyamatosan növekszik, igaz, a legnagyobb alapoknál még távolról sem érte el az ideálisnak mondható szinteket. Az alapok igen eltérő kockázatokkal szembesítették befektetőiket, és a kockázattal korrigált hozam tekintetében a piac két gigásza - az OTP és az Erste - kiemelkedett a mezőnyből, éppen a magas állampapírkitettségnek köszönhetően, így nem is igazán csipkedik magukat az alapkezelők, hogy ingatlanokba fektessék a rendelkezésükre álló tőkét.

Nincs is ingatlan az alapokban?. Kicsit mostohán bántak a hazai befektetők az ingatlanalapokkal 2007-ben, és a hasonló kockázati szintet képviselő alapkategóriák közül inkább a kötvénypiacokon befektető alapokat részesítették előnyben, erre utalnak legalábbis az értékesítési adatok. A hazai makrogazdasági helyzet és a nemzetközi piacokat meglehetősen érzékenyen érintő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés