Előfizetői tartalom

Brutálisan indultak a román nyugdíjpénztárak

Portfolio
Óriási sikerrel zárult a magánnyugdíjpénztári rendszert bevezető kampány Romániában, miután a tavaly év végén felállt nyugdíjalapokhoz összesen 3.6 millió tag csatlakozott az elmúlt négy hónapban. A pénztárak összesen 500-600 millió eurót fordítottak a tagtoborzásra, amiből öt intézmény jött ki igazán jól, a legnagyobb létszámmal bíró nyugdíjalapok ugyanis a tagság 82 százalékát csábították magukhoz. A nem nyilatkozókkal együtt a teljes tagság meghaladja majd a 4 millió főt, a pénztárak vagyona pedig a tagdíjbefizetések révén elérheti a 300 millió eurót is az év végére.

Váratlanul élénk figyelem kísérte a kötelező nyugdíjalapokat bevezető kampányt Romániában, és az előzetesen becsült 2.5-2.8 millió új pénztártag helyett közel másfélszer annyian, mintegy 3.6 millióan nyilatkoztak pénztárválasztásukról. A magánnyugdíjalapokat már korábban is az évtized üzleteként emlegették, a lakosság várakozáson felüli aktivitása pedig csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés