Előfizetői tartalom

Mikor fektethetünk részvényekbe? Akár most azonnal is...

Portfolio
Megjött az év végi jutalom, de hezitál, hogy érdemes-e éppen most részvényalapot vásárolni? Ne tegye! Kellően hosszú távon gondolkodva - például nyugdíj célú megtakarításainkat illetően - ugyanis szinte semmi jelentősége, hogy sikerül-e eltalálnunk a tökéletes beszállási pontot, vagy egyszerűen csak az első adandó alkalommal megvesszük a nekünk tetsző alap jegyeit. Annál nagyobb kárt okozhatunk viszont magunknak, ha az ideális pillanatra várva elszalasztjuk a nyerő időszakokat, így a hezitálásnak tényleg semmi értelme, még ha bizonytalannak tűnnek is a rövid távú piaci kilátások.

Túl vagyunk az óéven, így sok egyéb mellett számos munkahelyen a szokásos jutalmak, bónuszok kiosztásának idején is, ami sok befektetőt komoly döntések elé állít hosszú távú, főként nyugdíj célú megtakarításait illetően. Mibe, és legalább ilyen fontos, hogy pontosan mikor fektessük friss tőkénket (legalábbis azt a részét, amit nem emésztett fel a karácsonyi bevásárlás)?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés