Előfizetői tartalom

Mennyit kereshettél a részvényalapokon 2007-ben? (korr.)

Portfolio
Vegyes kép tárul a szemünk elé, ha visszatekintünk a hazai, illetve régiós részvénypiacok 2007-es alakulására, és ez a hektikusság egyértelműen rányomta a bélyegét az ezeken a piacokon befektető alapok teljesítményeire is. A hazai és régiós részvénytúlsúlyos alapok hozamai legfeljebb a referenciaként kitűzött indexekével egyezetek meg tavaly, igaz, az alapok árfolyama kevésbé hullámzott, mint az indexek. Két alap tudott egyértelműen kiemelkedni a mezőnyből, többségük ugyanakkor elmaradt a vezető közép-európai társaságokat tömörítő index teljesítményétől.

Korrigáltuk az alapok Sharpe-mutató szerinti rangsorát és második féléves hozamait.Volt itt minden, mint a búcsúban. Jelen írásunkba a nyilvános, hazai, illetve a régiós piacokon befektető részvényalapok 2007-es teljesítményét vesszük górcső alá, az elmúlt évek tapasztalatai szerint ugyanis lényegében eltűntek a hazai részvényalapok, a befektetési politikákban pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés