Előfizetői tartalom

Süllyesztőbe került a 100 milliárd dolláros alap

Portfolio
Végleg kútba esni látszik az amerikai befektetési bankok problémás eszközeit felvásárló 100 milliárd dolláros "szuperalap" terve, miután az azt szorgalmazó bankok úgy nyilatkoztak, egyelőre nincsen szükség ilyen jellegű intézmény felállítására. Elemzők szerint ugyanakkor a bankok nem változtatták meg véleményüket, pusztán nem találtak elegendő számú befektetőt a kétes sikerű alap létrehozásához, ráadásul a világ meghatározó jegybankjai is komoly lépéseket tettek a hitelderívatívák piacának újraélesztéséért. A bankok így kénytelenek lesznek saját házuk táján rendezni a helyzetet, aminek eredményeképpen már több tízmilliárd dolláros veszteségleírások láttak napvilágot az amerikai pénzügyi szektorban.

Jelenleg nincsen szükség a strukturált hiteltermékek piacát megmentetni hívatott szuperalapra, erre utal legalábbis, hogy a szeptember óta hol a nyilvánosság előtt, hol a színfalak mögött formálódó mentőöv ötletét az érintett bankok és az amerikai pénzügyminisztérium elvetette. Az eredeti elképzelések szerint mintegy 100 milliárd dolláros vagyonnal felálló alap tervének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés