Előfizetői tartalom

Négy háztartásból három nem fekteti be megtakarításait

Portfolio
A magyar háztartások 75 százaléka nem rendelkezik pénzügyi megtakarításokkal, míg a különféle befektetési formákat igénybevevők között is igen kis számban találhatunk olyan háztartásokat, amelyek részvényeket vagy részvényalapokat is tartanak portfóliójukban - derül ki a GfK Csoport által a The Wall Street Journal Europe megbízásából készített Befektetési Barométer felmérés eredményeiből.

Magyarországon 75 százalék azok aránya, akik pénzük kamatoztatására egyik vizsgált befektetési eszközt sem veszik igénybe. Megtakarításaik kamatoztatására bankbetétet 11 százalék (ez az arány 2004 őszén még 22 százalék volt), életbiztosítást pedig 10 százalék választott. A Nyugat-Európában széles körben előnyben részesített nyugdíjalapokat a megkérdezettek jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés