Előfizetői tartalom

Gigantikus bukások és hozamok a hedge fundok világában (TOP 10 sztori 2007-ben - 10.)

Portfolio
Milliárd dolláros veszteségek és egészen extrém, akár 1,000 százalék feletti nyereségek - 2007-ben mindkét szélsőség kijutott a hedge fundok befektetőinek. A végletek egyértelműen a szélesebb hitelválsággá terebélyesedett jelzálogpiaci problémáknak tudhatók be, amelyek sok alapot derékba törtek, míg azon keveseknek, akik idejében felismerték a kitörni készülő vihart, mesés nyereségeket hoztak. Az év első felében tanúi lehettünk az amerikai hedge fund ágazat tőzsdei debütálásának is, ami szintén az ágazatban végbemenő mélyreható változásokra utal. Lássuk, hogy telt a pénzügyi piacok cowboyainak - egyesek szerint banditáinak - elmúlt éve!

Pedig olyan jól indult az év.... Amikor még minden szép volt Az év elején még az Amaranth Advisors 2006 szeptemberében bekövetkezett összeomlásával lehettünk elfoglalva, hiszen a közvélemény csak idén februárban ismerhette meg a 6 milliárd dollárjával minden idők legnagyobb hedge fund bukásának számító fiaskó részleteit és okait. Hiába volt azonban ekkora az alap vesztesége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés