Előfizetői tartalom

A választható portfóliós rendszer színe és visszája

Portfolio
A jövő évben nagy horderejű változásra kell készülnünk a nyugdíjpénztárak befektetési stratégiájában: a magánnyugdíjpénztárak az év folyamán, de legkésőbb 2009 legelején át fognak állni a választható portfoliós rendszerre. Az alábbiakban Orbán Gábor, az Aegon portfóliómenedzsere a választható portfoliós rendszerre történő áttérés lényegét, előnyeit foglalja össze, kitérve annak várható kötvény-, illetve devizapiaci hatásaira is.

Átállás a választható portfoliós rendszerre. 2009-ig bezárólag minden magánnyugdíjpénztárnak fel kell kínálnia a tagok számára három választható portfoliót (klasszikus, kiegyensúlyozott, növekedési). A pénztártagokat életkoruk (nyugdíjig hátralévő idejük) alapján automatikusan besorolják a különböző portfoliókba, de ettől eltérően szabadon portfoliót válthatnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés