Előfizetői tartalom

"Örülnénk, ha mindig időben értesülnénk az új szabályokról" (interjú)

Somi András
Túl sok a kérdőjel még egyéb területeken, ezért egyelőre kivár a Budapest Magánnyugdíjpénztár a választható portfóliók bevezetésével, de az ehhez szükséges részvényvásárlásokat már megkezdte - számolt be az aktuális helyzetről Szimeonov Angel, a pénztár igazgatótanácsának elnöke. A kapcsolódó változás, az új unit alapú elszámolási szisztéma igazságosabb lesz a pénztártagok számára, mint a mostani, így érthető a szabályozói szándék. Sok idő kell azonban, hogy értékelni tudjuk az új rendszert, és egyelőre úgy tűnik, nincs a láthatáron újabb nagy ívű átalakítás a szektorban - véli a szakember, ugyanakkor sok esetben maguk a pénztárak is csak az utolsó pillanatban értesülnek a legújabb szabályokról, így jöhetnek még meglepetések is.

Sokmindent kell egyszerre elindítani. Portfolio.hu: A Budapest nyugdíjpénztárnál mikor vezetik be a választható portfoliókat? Szimeonov Angel: A törvényi szabályozás szerint a három portfóliót legkésőbb 2009. január 1-jén kell bevezetni. Nem kizárt, hogy már korábban bevezetjük a rendszert, de jelenleg nagyobb a valószínűsége a 2009-es időpontnak. Ennek több oka van:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés