Előfizetői tartalom

Súlyosat buktak a befektetési alapok novemberben

Portfolio
Soha nem látott mértékű, mintegy 31 milliárd forintos veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni a hazai befektetési alapok novemberben, így hiába vásárolták a befektetők az alapok jegyeit, a teljes kezelt vagyon lényegében változatlan maradt az előző hónapban. A veszteségek legnagyobb része természetes módon a részvényalapoktól származott, de a negatív környezet a garantált alapokat sem kímélte. Ezzel együtt utóbbi kategória tovább növelte részesedését a piacon, így a tőkevédett alapok már a teljes kezelt vagyon 14.3 százalékát adják.

A BAMOSZ tagok által kezelt 314 befektetési alap összvagyona novemberben stagnált,a hónap végén 3.172 milliárd forintot tett ki. Ezzel az augusztusi megtorpanás után ismét megtörni látszik az év elején meglóduló növekedés a hazai alapokban kezelt vagyon terén. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy novemberben elsősorban a piaci teljesítmények vetették vissza a bővülést, igaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés