Előfizetői tartalom

Vedd ki a részed a szárnyalásból, fektess nyersanyagalapokba!

Portfolio
100 dollár körüli olajár, történelmi csúcs az arany piacán, 100 százalékos hozamok a búza piacán: augusztus közepe óta a nyersanyagpiacok óriási szárnyalást produkáltak, így aki megfontolta a Portfolio.hu portfólió-ajánlóinak tanácsait, és befektetései között nyersanyagalapokat is tartott, most jól érezheti magát a bőrében. Nem érdemes ugyanakkor túl nagy szerepet adni az árupiacoknak, hiszen a hirtelen árfolyammozgások könnyen a számunkra komfortos szint fölé emelheti portfóliónk kockázatait, kis mennyiségben azonban a nyersanyagok akár stabilizálhatják is befektetéseink hozamát. A gyors árfolyam-emelkedés ugyan nem biztos hogy folytatódik, de a legnagyobb feltörekvő piacok nyersanyagéhsége hosszú távon is biztosíthatja a keresletet a piacokon.

Miért éppen nyersanyag?. A nyersanyagpiacokat mindig is a legkockázatosab területek közé lehetett sorolni, de van a kiszámíthatatlanságuk ellenére a nyersanyagok rendelkeznek jó tulajdonsággal is: az árfolyamok mozgása általában kevés kapcsolatot mutat a részvény- vagy kötvénypiacok alakulásával. Mindezt jól érzékelteti az alábbi táblázat is, ami a Dow Jones Commodity Index...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés