Előfizetői tartalom

Mély víz, csak úszóknak! - a teljes nyereséget bukhatjuk a dolláron

Portfolio
A dollár utóbbi időben tapasztalt mélyrepülése súlyos hatást gyakorolt a dollárban kibocsátott alapok hozamaira, miközben az euró is veszített értékéből. Ugyan a hazai alapkezelők által kibocsátott termékek között egyelőre viszonylag alacsony a devizás termékek súlya, a külföldi alapcsaládok terjedésével egyre többen vehetik fontolóra a devizás alapok vásárlását. A bővülő kínálatban kedvező lehetőségeket találhatunk, de nem szabad elfelednünk a forint árfolyamának ingadozása jelentette extra kockázatokat sem. Hiába alakulnak ugyanis kedvezően az devizaárfolyamok, és növelik végeredményben hozamunkat, ingadozásukkal könnyen felerősíthetik a mögöttes alapok árfolyamának hullámzását, így forintban számított hozamaink sokkal kiszámíthatatlanabbá válnak.

Az óvatosság nem árt(ott volna). Továbbra sem lehetnek boldogok a devizában, különösen dollárban denominált alapok befektetői, az elmúlt hónapokban megszerzett hozamaikat ugyanis a legtöbb esetben teljesen felemésztette a dollár erőteljes gyengülése, és az eurós alapok jegyeinek tulajdonosai számára sem kedveztek a devizaárfolyamok ingadozása. "Utólag persze könnyű okosnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés