Előfizetői tartalom

Teljes érdektelenség a részvényalapokkal szemben

Portfolio
Ismét növekedéssel zárta az elmúlt hónapot a hazai befektetésialap-piac, a hazai alapkezelők által kezelt alapok összesített vagyona így elérte a 3172 milliárd forintot. Az értékesítések ugyan elmaradtak a kiugró szeptemberi szinttől, de az ágazat a hozamok terén túlszárnyalta előző havi teljesítményét - derül ki a BAMOSZ legfrissebb jelentéséből. A garantált alapok menetelését egyelőre úgy tűnik, semmi nem állíthatja meg, így a teljes vagyonnak már több mint 14 százalékát teszik ki. A részvényalapoktól ugyanakkor ismét elfordultak a befektetők, értékesítésük gyakorlatilag nulla volt a hónap során, így a növekedésüket egyedül a 7 milliárd forint feletti hozamok szolgálták.

A BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona október végén 3.172 milliárd forintot tett ki, a szeptemberi erőteljes bővülés után tehát valamelyest csökkentett a tempón a piac, de a stabil növekedési trendet látszólag semmi sem veszélyezteti. A hónapban 5 új alap indult, így a BAMOSZ tagjai október végén 304 alapot kezeltek.Az alapokba összesen 43 milliárd forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés