Előfizetői tartalom

Süket fülekre lelnek a nyugdíjpénztárak?

Portfolio
Elhomályosultak a határvonalak az alternatív és hagyományos befektetési stratégiák között az elmúlt években, és a korábban tradicionális megközelítést követő szolgáltatók egyre szívesebben kalandoznak el az abszolút hozam, a kockázati tőke és a strukturált termékek irányába. De törődnek-e eközben ügyfeleik igényeivel? A KPMG egyik legújabb felméréséből úgy tűnik, a vagyonkezelők elképzelései nem illeszkednek egészen a legfontosabb intézményi ügyfelek, a nyugdíjpénztárak igényeihez: míg előbbiek magasabb hozamokat várnak és a speciálisabb kategóriákra helyeznék a hangsúlyt, utóbbiak óvatosan szemlélik az alternatív befektetéseket, nem számítanak kiugró hozamokra, és leginkább olyan biztonságos lehetőségeket keresnek, mint az egyes strukturált termékek kínálta tőkevédelem.

Minden teljesen egyforma lesz?. Úgy tűnik, lassan elhagyhatjuk a "hagyományos" és az "alternatív" jelzőket ha vagyonkezelésről beszélünk, erre utal legalábbis a legfontosabb területek erőteljes közeledése. A korábban kizárólag az úgynevezett "long-only" megközelítést (lényegében a hagyományos befektetési alapoknál megszokott stratégiákat) követő alapkezelők, vagyonkezelők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés