Előfizetői tartalom

Habzsolják a részvényeket a pénztárak

Portfolio
Ismét közel 400 milliárd forinttal bővült a hazai vagyonkezelési szegmens a harmadik negyedév során, így a befektetési alapok eszközei mellett a pénztárak, biztosítók és egyéb intézmények, magánszemélyek számára végzett vagyonkezelést is magába foglaló piac mintegy 6,400 milliárd forintot tett ki szeptember végén - derül ki a BAMOSZ legfrissebb jelentéséből. A legfontosabb húzóerőt egyfelől a befektetési alapok vagyonának 10 százalékos bővülése jelentette, de az egyelőre még kisebb súllyal bíró unit-linked termékek vagyona is újabb kiemelkedő növekedést produkált a negyedév során. Kedvező fejlemény, hogy a pénztárak a részvényjellegű eszközök felé mozdultak a negyedév során, és növelték mind a hazai, mind pedig a külföldi részvénykitettségüket.

Mi a helyzet az alapokon túl?. A 2007-es év harmadik negyedévében az alapokon kívül kezelt vagyon növekedése elmaradt mind az előző negyedév, mind az alapok negyedéves bővülési ütemétől. A negyedév végén a BAMOSZ tagjai 3.344 milliárd forint vagyont kezeltek az alapokon kívül, azaz az alapokban kezelt 3.094 milliárddal együtt a teljes kezelt vagyon 6.438 milliárd forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés