Előfizetői tartalom

Hogyan dönts romba egy társaságot három nap alatt?

Portfolio
Mindenek előtt fel kell építeni egyet. Ezen a téren Florian Homm szép eredményeket ért el, így társalapítóként a mintegy 3.2 milliárd fontot kezelő Absolute Capital Management hedge fund alapkezelő boldog tulajdonosának mondhatta magát, egészen egy héttel ez előttig. Ekkor azonban a pénzügyi fenoménnak tartott német üzletember a társaság körül és a magánéletében egyaránt egyre sűrűsödő problémák miatt váratlanul lemondott posztjáról. Az Absolute Capital részvényei alig pár nap alatt közel 90 százalékot veszítettek értékükből, és az esés folytán a részvényesek - így maga Homm is - összesen mintegy 237 millió fonttal (mintegy 83 milliárd forint) lettek rövidebbek. A képlet tehát nem is olyan bonyolult, ha a körülmények adottak, elég egy óvatlan lépés, hogy hosszú évek munkája váljon az enyészet martalékává.

Pedig az Absolute Capital nem volt mindig bajban, sőt a Mallorcán bejegyzett alapkezelő 2006-ban elnyerte a legjobb hedge fund csoportnak járó díjat is. Mint utóbb kiderült ugyanakkor a problémák már régóta a felszín alatt lappangtak, mielőtt a múlt héten felszínre kerültek, és több oldalról is óriási réseket ütöttek a társaság hírnevén. Az Absolute Capitalt a korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés