Előfizetői tartalom

Hogyan reagálj a válságra? - a profik megmutatják

Portfolio
Igen határozott választ adtak a Portfolio.hu-nak adott portfólió-ajánlóikban az alapkezelők az elmúlt egy-két hónapban kiterebélyesedett hitelválságra, és korábban nem látott mértékben csökkentették a kötvénypiaci befektetések súlyát a portfóliókban. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor érezhető mértékben növekedett a részvények aránya, igaz ennek a hazai piac nem élvezheti előnyeit, ugyanis a szakemberek a budapesti parkett súlyát is komolyan visszafogták, és befektetéseiket elsősorban a CEE régióra, és globális feltörekvő piacokra koncentrálnák az ajánlók tanulsága szerint.

Érezhető változást hoztak az elmúlt hetek a Portfolio.hu által megkérdezett szakemberek véleményében, az amerikai hitel- és - ahogyan egyre többen emlegetik - bizalmi válság nem múlt el nyom nélkül az alapkezelők portfólió-ajánlóiban sem. A legszembeötlőbb változás a kötvénybefektetések súlyának akár drámainak is mondható visszaesése, hiszen a kötvények részaránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés