Előfizetői tartalom

Nem múlik a félelem - Félmilliárd dollárt menekítettek el a befektetők

Portfolio
Közel félmilliárd dollár hagyta el a magas hozamú kötvényekbe fektető alapokat az Egyesült Államokban egyetlen hét alatt. A rekordszintű tőkekivonás hátterében a jelzáloghitelekkel kapcsolatos problémák állnak, miután a sokáig elszigeteltnek tűnő árfolyamesés átgyűrűzött a hasonló eszközök piacára. A vállalatfelvásárlások finanszírozásában kulcsfontosságú magas hozamú kötvények hozamfelára drasztikusan megnőtt, ami jelentősen megdrágítja ezeket a tranzakciókat, sőt, egyenesen meg is hiúsíthatja sokukat.

493 millió dollárt vontak ki a befektetők a magas hozamú (más néven bóvli) kötvényekbe fektető alapokból egyetlen hét elforgása alatt - derül ki az AMG Data legfrissebb adataiból. A szerdán zárult hét nap tőkekivonása hetek óta a legmagasabb, és kitűnően tükrözi a másodlagos jelzáloghitelekkel kapcsolatos aggodalmak tovaterjedését. A magas hozamú kötvények a befektetésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés