Előfizetői tartalom

15 milliárd dollárt fektethetnek be állami vállalatok

Portfolio
15 milliárd dollár érkezhet indiai befektetési alapokba, miután az indiai kormányzat engedélyezte az állami vállalatoknak, hogy felesleges készpénzállományuk egy részét az alacsony hozamú bankbetétek helyett magasabb hozammal kecsegtető alapokban helyezzék el. A döntés nem terjed ki minden befektetési alapra a piacon, de így is érezhető pozitív hatást gyakorolhat az indiai részvénypiacokra.

Az állami vállalatok ezentúl készpénzállományuknak akár 30 százalékát is elhelyezhetik befektetési alapokban - döntött az indiai kormányzat a múlt hét végén. A szabályozás egyelőre csak a szintén állami intézmények által működtetett befektetési alapokat teszi elérhetővé a vállalatok számára, de a korábbiakhoz képest így is jelentősen kiszélesedik az érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés