Előfizetői tartalom

Igazságtalanul adóztatnak egyes befektetési alapokat?

Portfolio
A tőkepiacok élénkítését szolgáló javaslatokat tárt a közvélemény és a kormányzat elé a hazai tőkepiac három jelentős szervezetének vezetője tegnap. Az öt pont között a befektetési alapok befektetői számára a legfontosabb a tőzsdére bevezetett befektetési jegyek adózására vonatkozó javaslat lehet a legérdekesebb. A nyílt levelet aláíró Nagy Zoltán, a Bamosz elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy az ETF-ek mellett a zártvégű alapok jegyeire terjed ki a levélben meglehetősen szűkszavúan említett megoldás, aminek értelmében a tőzsdei részvényekhez hasonló módon lehetne árfolyamnyereségadót fizetni a jegyeken elért nyereségek után.

Tegnap mutatta be a nagy nyilvánosságnak Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnöke, Nagy Zoltán, a Bamosz elnöke és Cselovszki Róbert, a BSzSz elnöke a tőkepiacok élénkítését célzó javaslatcsomagját. A megtakarításaikat befektetési alapokban fialtató befektetők leginkább a Gyurcsány Ferencnek címzett nyílt levél ötödik pontjánál kaphatják fel a fejüket, a szakemberek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés