Előfizetői tartalom

Jön a rali a román tőzsdén! - a pénztárak mindent megvesznek?

Portfolio
A nyugdíjpénztárak megjelenése a bukaresti tőzsdén hosszabb távon fenntarthatatlan szintekre repítheti az árfolyamokat - ez az egyik legfontosabb üzenete a tegnapi romániai nemzetközi biztosítási és viszontbiztosítási konferenciának. A román nyugdíjpénztári piac idén óriási mértékben bővülhet, a számos új pénztár pedig hirtelen jelentős vételi erőként jelenik majd meg a piacon - írja a Ziarul Financiar.

A kötelező nyugdíjpénztárak a hatályos szabályozás szerint akár tőkéjük 25 százalékát is a román tőzsdén fektetik majd be, az önkéntes nyugdíjpénztárak részvénykitettsége pedig akár ennél magasabb is lehet. Jelenleg csupán 4 társaság rendelkezik a nyugdíjpénztárak működtetéséhez szükséges engedélyekkel, de év végére akár 11-12-re is emelkedhet a számuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés