Előfizetői tartalom

HSBC: Ázsia a saját lábára állt - Korea a legolcsóbb piac

Portfolio
A Japánon kívüli ázsiai térség továbbra is erőteljesen fejlődik, és a növekedést hosszabb távon sem árnyékolja be semmi, még az amerikai gazdaság lassulása sem - így látja az ázsiai helyzetet Mijung Kang, az HSBC csoport részét képező Halbis Capital Management regionális menedzsere. Az egyúttal az HSBC Korea Fund befektetéseit is irányító szakember az ázsiai gazdaságok strukturális változásaival és a vállalati szektor erőteljes profitnövekedésével magyarázta, hogy miért tartja továbbra is vonzónak a régió részvényeit.

A szakember az HSBC rendezvényén rámutatott, hogy az ázsiai gazdaságot nem érinti igazán súlyosan az amerikai visszaesés, elsősorban az erőteljesen az amerikai exportra termelő technológiai szektort érinti komolyabban. Az HSBC becslései szerint az amerikai soft-landing forgatókönyv bekövetkezése esetén a régió növekedési üteme csupán 0.6 százalékponttal esne vissza, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés