Előfizetői tartalom

Erős negyedév az alappiacon - mibe fektetjük a pénzünket?

Portfolio
A kamatadó miatti rohamot leszámítva egy éve nem zártak ennyire kedvező negyedévet a hazai befektetési alapok, mint 2007 első negyedévében - derül ki a BAMOSZ legfrissebb negyedéves jelentéséből. Az alapokba összességében közel ötvenmilliárd forint áramlott, és a meghatározó kategóriák közül egyedül az ingatlanalapból vonták ki tőkéjüket a befektetők. A negyedév hozamait tekintve a származtatott alapok győztek, de a magas állampapírpiaci hozamok miatt előkelő helyen végeztek a pénzpiaci és az ingatlanalapok is.

Ismét stabil növekedés?. A BAMOSZ tagjai által kezelt alapok összesített vagyona a negyedév végén 2.619 milliárd forintot tett ki, ez mintegy 79 milliárd forintos vagyonnövekedést jelentett a negyedév során, ebből a friss tőkebeáramlás ágazati szinten 49 milliárd forint volt. Nem számítva 2006 harmadik negyedévét, amelynek nettó értékesítése a kamatadó bevezetésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés