Előfizetői tartalom

Döcögő pénzügyi szabályozás - az ügyfelek látják kárát a késlekedésnek?

Portfolio
Egy újabb piacszabályozás, amivel súlyos késében vagyunk - többek között ez derült ki a PricewaterhouseCoopers pénzügyi szolgáltatók számára szervezett mai üzleti reggelijén. A téma a pénzügyi világban MiFID-ként ismert EU direktíva volt, amelynek célja, hogy új szabályozási környezet kialakításával biztosítsa az egységes európai pénzügyi piacok létrejöttét. Az irányelv rendelkezései azonban korántsem egyértelműek, így még mindig súlyos homály fedi a várható szabályozás több fontos részletét, aminek leginkább az ügyfelek láthatják majd kárát. Az implementáció határideje eközben rohamosan közeledik, és 2007. novemberére nemcsak a jogszabályoknak, hanem a szolgáltatóknak is készen kell állniuk az új kihívásokra.

Egyértelmű a késés. A rendezvényen Marsi Erika, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének főigazgatója tartott prezentációt a hazai befektetési szolgáltatók előtt álló kihívásokról a MiFID-nek való megfelelés kapcsán. A szakember elmondta, a MiFID irányelvnek megfelelő új törvény tervezete a hónap végén állhat össze, és a kormány június folyamán adhatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés