Előfizetői tartalom

Miért éppen Luxemburg? - a legális adókerülés mesterei

Portfolio
Luxemburg Európa, sőt a világ egyik legmeghatározóbb pénzügyi központja, szinte nincsen olyan nagy bankház, amelyik ne érezné fontosnak a közvetlen luxemburgi jelenlétet, emellett a kedvező szabályozási környezetnek köszönhetően az ország mágnesként vonzza a befektetési alapokat is. A fejlődés hátterében a kedvező adottságokat erősítő tudatos gazdaságpolitika áll, ami nemcsak az intézményi befektetők érdekeit tartja szem előtt. Hogyan profitálhatnak az egyéni befektetők a nagyhercegség nyújtotta lehetőségekből? Hogyan mentesülhetnek a minél több adó alól a külföldi befektetésekkel rendelkezők? Ilyen kérdésekre kereste a választ a Dresdner Bank Luxembourg hazai képviselete egy, a közelmúltban szervezett konferenciáján.

Luxemburg a célkeresztben: minden feltétel adott Luxemburg Nyugat-Európa közepén helyezkedik el, a földrajzi helyzet pedig a történelmi fejlődésben játszott kiemelkedő szerep mellett a modern üzleti világban is rendkívül fontos: Európa összes üzleti központja, vezető városa egyórás repülőúttal elérhető Luxemburgból. A kedvező pozíció magas szintű pénzügyi kultúrával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés