Előfizetői tartalom

2,600 milliárd felett az alapok vagyona - március sem a részvényalapokról szólt

Portfolio
Végre ismét valódi növekedéssel zárhatta az elmúlt hónapot a hazai befektetési alap szegmens, az alapok összesített vagyona átlépte a 2,600 milliárd forintot. A kategóriák között ismét a részvényalapok gyengélkedtek, főként a forint erősödésének tudható be, hogy hozamaik negatívak voltak a hónap során. Tőkebeáramlás tekintetében viszont az ingatlanalapok voltak a hónap vesztesei, a befektetők már fél éve havonta 10 milliárd forintot vonnak ki az alapokból - derül ki a BAMOSZ legfrissebb havi jelentéséből.

A BAMOSZ tagok által kezelt összesen 253 befektetési alap összvagyona márciusban 41 milliárd forinttal nőtt, és a hónap végén 2.619 milliárd forintot tett ki. Az alapok összesített vagyona ezzel először lépte át a 2,600 milliárd forintot, és újból érzékelhető növekedésnek indult.Az alapokba összesen 32 milliárd forint friss tőke érkezett, az alapok havi hozama pedig 8,6...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés