Előfizetői tartalom

Lecsillapodtunk a kamatadó után - milyen alapok voltak népszerűek?

Portfolio
A közelmúltban hozta nyilvánosságra a Magyar Nemzeti Bank a nyíltvégű befektetési jegyek tulajdonosi szektorok közötti megoszlását. A számok mögé tekintve kiderül, a háztartások továbbra is a garantált alapokat keresik, miközben 2006 egyik favoritjai, az ingatlanalapok az utolsó negyedévre elveszítették vonzerejüket. A befektetési jegyek nagy vásárlói voltak ugyanakkor a biztosítók és nyugdíjpénztárak, az intézmények minden kategóriában növelték befektetési jegy állományukat.

Kedvező klíma ellenére stagnálás. 2006 negyedik negyedéve során a nyíltvégű alapok befektetési jegyeinek tulajdonosi szerkezetében alapvető átrendeződés nem következett be, a kamatadó miatti befektetői rohamot követő időszakban a teljes állomány így stagnálást, illetve enyhe csökkenést mutatott. Az időszakot ugyanakkor meglehetősen kedvező tőkepiaci klíma jellemezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés