Előfizetői tartalom

Póker és hedge fundok - a pénz világa

Portfolio
David Einhorn a Greenlight Capital alapítójaként és elnökeként tavaly a New Century Financial egyik legnagyobb részvényesévé tette alapját. Ez utóbb hatalmas hibának bizonyult, mégis a Greenlight évi átlagos 27 %-os hozamával a legsikeresebb hedge fundok közé tartozik. Ráadásul a menedzser tavaly a világ legrangosabb pókerversenyén előkelő helyezést ért el, a 660,000 dolláros nyereményét viszont jótékonysági célokra ajánlotta fel. Kérdéses ugyanakkor, hogy a befektetőknek tetszik-e, hogy a vagyonuk kezelőjének a szerencsejáték a hobbija.

A New Century Financial az utóbbi idők legnagyobb bukását produkálta az amerikai tőzsdén, a jelzáloghitelezéssel foglalkozó társaság papírjai 2007-ben 95 %-ot veszítettek értékükből. Az eset hátterében több tényező balszerencsés összejátszása állhat, de mindenesetre kétséges, hogy kilábalhat-e egyáltalán a New Century jelenlegi szorult helyzetéből. A New Century...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés