Előfizetői tartalom

A bevallás még megy, a befizetés már nem - nyugdíjpénztári tapasztalatok

Portfolio
2007. január 1-től megváltozott a nnyugdíjpénztári tagdíjak bevallásának és befizetésének rendje, a munkáltatók a korábbiakkal ellentétben az APEH-hez küldik a tagdíjbevallásokat, és a díjak befizetése is központilag, az APEH külön erre a célra létrehozott számlájára kellene, hogy történjen. Az első központosított bevallás határideje február 12-e volt, a legfrissebb tapasztalatokat Fórizs Sándor, az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár elnöke foglalta össze.

Az Évgyűrűk tapasztalatai szerint a központosított bevallási rendszer sikeresen indult az év első bevallási időszakában. A munkáltatók részéről csupán elenyésző - kevesebb mint 0,5 %-, bevallás érkezett tévesen a pénztárhoz. A munkáltatók túlnyomó többsége helyesen az APEH elektronikus rendszerén keresztül vallotta be kötelezettségét. Ugyanakkor a központosított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés