Előfizetői tartalom

Határidős BUX ETF a láthatáron

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde március végén, április elején tervezi a december óta forgó BUX ETF jegyeinek határidős kereskedésének elindítását - erősítette meg a Portfolio.hu információit a Napinak nyilatkozó Tóth Attila, a BÉT üzletpolitikai és kommunikációs igazgatóságának vezetője. A szakember szerint a határidős BUX-piaccal szemben az ETF esetében elsősorban a közeli lejáratok lehetnek népszerűek.

Szalai Sándor, a BUX ETF-et kibocsátó OTP Alapkezelő vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak korábban elmondta, a határidős termék bevezetésének legfontosabb előnye, hogy egyszerűbbé teszi a piac esésére való spekulációt, miután a határidős short ügylethez nem kell az ETF jegyeit kölcsön venni. A BÉT várakozásai szerint a határidős ETF-kontraktusoknál a közelebbi lejáratok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés