Előfizetői tartalom

Alapkezelők fújják a sárkány lufiját? - túlhevülhet a kínai részvénypiac

Portfolio
A kínai értékpapír felügyelet hosszú hallgatás után áldását adta öt új befektetési alap létrehozására. Az engedélyezés késleltetésében feltehetően nagy szerepet játszott, hogy a kínai részvénypiaci szárnyalás már a tőkepiaci buborék határait súrolja, amit több aggasztó jel is alátámasztani látszik. A hatóságok most mégis úgy látják, lehetőség van újabb alapok elindítására, de ennek ellentmond, hogy a piac két meghatározó szereplője önként korlátozza a friss tőkebeáramlásokat alapjainál. A hisztériát látva valószínűsíthetjük, hogy a döntés hatása a piacra elhanyagolható lesz, mégis jelzésértékű, hogy az önkéntes korlátozást az alapok értékesítésében résztvevő bankok is üdvözölték.

Jöhetnek az új alapok!. Az új alapok révén 30 milliárd jüan, azaz mintegy 3.9 milliárd dollár érkezhet a kínai részvénypiacokra a Xinhua News Agency értesülései szerint. A Kínában megszokott transzparenciának megfelelően az új alapok neve nem ismert még, csupán sejteni lehet, hogy mely társaságok kapták most meg az engedélyeket. A mostani bevezetések mellett még 20 alap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés