Előfizetői tartalom

Feléledtek a kötvényalapok! - új csúcson a vagyon

Portfolio
Ismét növekedésnek indult a hazai befektetési alapok piaca, és januárban új csúcsra, 2,560 milliárd forint fölé kúszott az alapok összesített vagyona. Ez részben annak köszönhető, hogy az alapok kéthavi tőkekivonás után januárban már 5.5 milliárd forintnyi friss tőkét vonzottak. A hónap legfontosabb fejleménye, hogy megállt a kötvényalapok vagyonának csökkenése, miután tíz piros hónap után ismét pozitívba tudott fordulni az alapok nettó értékesítése - derül ki a BAMOSZ legfrissebb havi jelentéséből.

A BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona 2,564 milliárd forintot tett ki január végén. Ez új csúcsot jelent, úgy tűnik tehát, hogy a befektetési alapok a 2006 negyedik negyedévében tapasztalt átmeneti megtorpanás után ismét a növekedés útjára lépnek, habár a januári növekmény még nem tekinthető meghatározónak.Az alapokba január során összesen mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés