Előfizetői tartalom

Tőkekivonás minden szinten: lapos negyedév az alapoknál

Portfolio
Teljessé vált 2006-os piaci helyzetről alkotott képünk, miután a BAMOSZ közzétette legfrissebb jelentését a befektetési alapok és a vagyonkezelési piac negyedik negyedévéről. Az év utolsó negyedéve stagnálást hozott az alapok vagyonában, a befektetők feltehetően a megelőző negyedévben már kiélték vad befektetési vágyaikat. Az időszakban ennek megfelelően minden kategóriából kivonták tőkéjüket, így csak az alapok hozamainak köszönhető, hogy az összesített vagyon az október végi szinten tudott maradni. A BAMOSZ tagjai által kezelt alapok vagyona 2006-ban ezzel együtt is szép ütemben, 35,3 %-kal bővült, így az alapok összvagyona december végén 2.540 milliárd forint volt, az alapok nettó (az alapok alapjai jelentette duplikáció nélkül számított) összvagyona 2006. végén 2.298 milliárd forint volt.

Pénzpiaci alapok: tőkekivonás év végén. A negyedik negyedév alatt 16, az év során 81 új alap indult, 2 (az év egészében 14) pedig megszűnt. A negyedévben 71 milliárd forintot vontak ki az alapokból, míg az év eleje óta a nettó értékesítés meghaladja az 504 milliárd forintot. Az alapok teljesítménye a negyedévben 62 milliárd forintot, az év során pedig 158 milliárd forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés