Előfizetői tartalom

Óriási bővülés az újoncnál - 633 millió lej a román alapokban

Portfolio
Kiugró növekedést hozó évet zártak a romániai befektetési alapok, és a fejlődés várhatóan tovább folytatódik idén is. Az Európai Unió egyik "újoncának" befektetésialap-vagyona közel megkétszereződött, miközben számuk is jelentősen nőtt. A legjobb teljesítményt a részvényalapok nyújtották, így érthető, hogy ezek folyamatos térnyerése jellemezte a tavalyi évet.

Majdnem dupláztak 2006-ban. A román nyíltvégű befektetési alapok összesített vagyona 88 %-kal növekedett 2006-ban, és így eléri a 633 milió lejt (mintegy 186 millió eurót), derül ki az alapkezelők szövetségének, az UNOPC-nak legfrissebb adataiból. A növekedés 2006-ban volt a legnagyobb volumenű, az alapok összesített eszközértéke közel 300 millió lejjel nőtt.A növekedésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés