Előfizetői tartalom

"Kockázatos döntés volt, de bejött" - 2006 nyugdíjpénztári szemmel

Portfolio
A forint árfolyamának jelentős kilengése, az alapkamat emelkedése, részvénypiaci korrekció és a szabályozási környezet változásaira történő felkészülés határozta meg a magánnyugdíjpénztárak évét 2006-ban. A növekedés és a költségek csökkenése továbbra is folyamatos, a reálhozamok ugyanakkor némileg visszaestek a megelőző évekhez képest. Az elmúlt év eseményeiről, és az előremutató tervekről Fórizs Sándor, az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár elnöke tartott prezentációt.

A magánnyugdíjpénztári ágazat, az előzetes becslések szerint mintegy 30 %-kal növekedett 2006-ban, ez azt jelenti, hogy 2004 óta közel megkétszereződött a pénztárak vagyona, hangsúlyozta Fórizs Sándor, a pénztárak vagyona ennek megfelelően piaci értéken elérheti az 1,500 milliárd forintot. A taglétszám is jelentős mértékben növekedett, a 2005 végi 2.5 millió fővel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés