Előfizetői tartalom

Stabilizálódni látszik a helyzet - újra növekedés az alapoknál

Portfolio
Kismértékű növekedéssel zárták a hazai befektetési alapok az évet, miután a BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok vagyona mintegy 10 milliárd forinttal növekedett decemberben. Az alapokból összesen közel 20 milliárd forintot vontak ki, amit azonban ellensúlyozni tudott a 30 milliárd forintnyi hozam. A növekedés a garantált alapoknak és a részvényalapoknak köszönhető, miután a többi jelentős kategóriában a tőkekivonás meghaladta a hozamok mértékét.

A hazai befektetési alapok vagyona 2006 végén 2,540 milliárd forint volt, decemberben tehát némileg növekedett a kezelésben lévő vagyon a november végi 2,531 milliárd fointhoz képest.Az alapok nettó értékesítése azonban negatív volt az év utolsó hónapjában is, a vagyon mintegy 20 milliárd forinttal csökkent a visszaváltások következtében, harmadik hónapja kell tehát tőkekivonással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés