Előfizetői tartalom

A nyugdíjpénztárak kétségbe vonják az APEH felkészültségét

Portfolio
Január 1-től az APEH feladata a magánnyugdíjpénztári tagdíjak beszedése, hosszabb távon lehetővé téve a péntárak működési költségeinek lefaragását. A pénztárpiac szereplői ugyanakkor némi aggodalommal néznek az átmeneti időszak várható nehézségei elé, ami azonban várhatóan nem rengeti meg a piacot, a rend már néhány hónapon belül helyreállhat.

A központosított díjbeszedés életbelépésével kapcsolatban aggodalmát fejezte ki Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség és az OTP-pénztárak elnöke egy, a Népszabadságnak adott interjúban. A szakember elmondása szerint a pénztárak attól tartanak, az APEH nem rendelkezik a 2.6 millió pénztártag adatainak feldolgozásához szükséges informatikai háttérrel, és várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés