Előfizetői tartalom

Nem lesz katasztrófa a pénztáraknál! - beszélgetés Fórizs Sándorral

Somi András
Számos változás áll be a magánnyugdíjpénztárak szabályozási környezetében 2007-től: korlátok közé szorítják a költségeket, centralizálják a pénztári tagdíjak beszedését és két év múlva kötelezővé teszik a választható portfoliókat is. Az intézkedések részleteiről és várható piaci hatásairól Fórizs Sándorral, az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár, és a Hazai Pénztárak Országos Szövetségének elnökével beszélgettünk.

Változnak a játkészabályok. Portfolio.hu: Milyen szabályozási változtatások érintik a pénztárak működését az elkövetkezendő időszakban? Miért van szükség a költségek szabályozás útján történő befolyásolására, és milyen célokat tűznek ki a pénztárak elé? Fórizs Sándor: A szabályozás egy részről a pénztárak költségeinek csökkentését célozza, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés