Előfizetői tartalom

Japán a nagy vesztes - Továbbra is a feltörekvő piacokat szeretik

Portfolio
Egyhuzamban öt héten keresztül tőkebeáramlást regisztráltak a feltörekvő piaci alapok, és augusztus vége óta a múlt héten volt a legmagasabb a kereslet a feltörekvő piaci alapok iránt az Emerging Portfolio Fund Research adatai szerint. A tőkebeáramlás főként a kínai alapokat érintette ismét, a globális és európai részvényalapok ismét pozitív nettó értékesítést prodiukáltak, míg a japán és amerikai alapokból kivonták tőkéjüket a befektetők. Az amerikai részvényalapok között a large-cap alapok jobban teljesítettek, mint a mid-cap és small-cap alapok.

A feltörekvő piaci részvényalapokba 705.5 millió dollár áramlott az EPFR szerint, ami augusztus utolsó előtti hete óta a legmagasabb heti érték, ennek közel fele, 300 millió dollár a Kínába befektető alapokba áramlott. A régiós alapok közül az EMEA alapok kivételével mindegyik tőkebeáramlással szembesült. 2006-ban eddig a Greater China, tehát a Kína mellett Hong Kongban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés