Előfizetői tartalom

Nyugdíjpénztárak befektetései - intejú Kóbor Ádámmal

Portfolio
Milyen trendek jellemzik a fejlett piacok nyugdíjpénztárainak befektetéseit? A kockázatos és a kockázatmentes fogalmak újragondolása. Hogyan lehet részvénykitettség növelése nélkül egy részvény alapkezelő várható többlethozamából részesedni? Mindennek milyen magyar vonatkozásai lehetnek? Milyen mértékben lenne indokolt a hazai nyugdíjpénztárak külföldi befektetéseinek növelése? Kóbor Ádámmal, a Világbank treasury-jében dolgozó befektetési szakemberrel, a Hunex-Econ washingtoni magyar közgazdász szervezet tagjával beszélgettünk.

Nemzetközi trendek. Mielőtt belevágunk a konkrét szakmai kérdésekbe , kérem, hogy röviden mutasd be magad a Portfolio.hu olvasói számára. A Világbank Treasury-jében befektetési politikára és stratégiai eszközallokációra vonatkozó döntések előkészitésével foglalkozom. A Bank Treasury-je több, egymástól eltérő profilú portfóliót is kezel - kezdve a konzervatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés