Előfizetői tartalom

Jóllaktak a befektetők, szomorú szeptember az alapoknál

Portfolio
Nyilvánosságra hozta a BAMOSZ a befektetési alapok piacának szeptemberi havi adatait. A jelentésből kiderül, hogy a befektetési alapok forgalma az augusztusi rekord után - érthető módon - jelentősen visszaesett. A befektetési alapok összesített vagyona szeptember végén így is meghaladta 2548 milliárd forintot, szeptemberi hozamuk 6.5 milliárd forint volt. A kötvényalapoknál folytatódik a tőkekivonás, az ingatlanalapok súlya tovább nőtt.

Szeptemberben a BAMOSZ statisztikája szerint mintegy 134 milliárd forint áramlott a befektetési alapokba, amelynek azonban jelentős része, mintegy 110 milliárd forint a szeptember első napjaiban teljesült, de még az augusztusban kiadott megbízásokból származik. Mindezek alapján a szeptemberben kezdeményezett, és még ugyanebben a hónapban teljesült megbízások együttes értéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés