Előfizetői tartalom

Egy válság tanulságai

Portfolio
Nincs még két éve, hogy Nagy-Britanniában lezárult az ún. split cap trust-ok bukását követő botrány, elemzők mégis újabb hasonló veszélyre hívják fel a befeketetők figyelmét. A hedge fundokba fektető esernyő-alapok abszolút hozamra vonatkozó ígéretét beárnyékolja eszközeik illikviditása, és sok esetben nagyfokú és nehezen felmérhető kockázat elé állítják befektetőiket. A megtakarítók védelmében a hatóság újabb szabálymódosításokat javasol.

A hedge fundokba fektető alapok sok esetben komolyan akadályoztatva vannak eszközeik szabad mozgatásában - írja a Financial Times. Ennek oka, hogy a hedge fundok az átlagosnál jelentősen hosszabb átfudási idővel teljesítik a tőkekivonásra vonatkozó megbízásokat, és sok esetben a ún. "lock-up"-ot alkalmaznak a befektetett tőkére (ha a befektető egy meghatározott időtartam letelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés