Előfizetői tartalom

Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem!

Portfolio
Sokszor hallhattuk már, hogy egy adott befektetési szolgáltató által kínált alap 5 csillagos besorolással rendelkezik, emiatt nyugodt szívvel vásárolhatók a jegyei, jó üzletet csinálunk stb. A portfolio.hu egy kis összeállítást igyekezett készíteni arról, hogy mit is jelentenek ezek a minősítések, mire használhatók és mire nem. Két szolgáltató, a Standard and Poor’s és a Morningstar jelöléseit igyekszünk bemutatni a mögöttes módszertan ismertetésével.

Befektetési alapok értékelése. Magyarországon is egyre több olyan nemzetközi alap kapható, ami rendelkezik a Standard & Poor’s, vagy a Morningstar besorolásával. Ezek megkönnyíthetik a választást, de ehhez ismerni kell a mögöttük meghúzódó módszertant is. A S&P célratőrő, pragmatikus számítást alkalmaz, míg a Morningstar szofisztikált matematikai módszerekkel készít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés