Előfizetői tartalom

Rekord hátán rekord - csak a magyar szárnyalás hiányzik?

Portfolio
Újabb kitűnő hetet zártak február 8-án az Emerging Portfolio Fund Research (EPFR) által követett fejlődő részvény és kötvény alapok, valamint a globális részvényalapok, ugyanis mindhárom kategória soha nem látott mértékű tőkét vonzott a február 1 és február 8 közötti időszakban. Kiáramlás volt viszont tapasztalható az amerikai részvényekbe fektető és a globális kötvényalapokból, a japán alapok pedig a megszokottnál kisebb mennyiségű pénzt vonzottak.

A vizsgálati időszak zárásakor a követett részvényalapok állománya 1,850 milliárd dollár volt, mely az említett időszakban 6.9 milliárd dollárral, azaz 0.39%-kal bővült. Történt mindez úgy, hogy az amerikai részvényalapokból 2.5 milliárd dollárnyi tőke került kivonásra. A japán alapok mindössze 58.4 millió dollárral izmosodtak.A fejlődő piacok 3.3 milliárdot vonzottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés