Előfizetői tartalom

Kivették a pénzt a kötvényalapokból, ingatlanban a bizalom

Portfolio
További tőkekivonás jellemezte a kötvényalapokat januárban, a többi alaptípus vagyona jellemzően emelkedett. Az év első hónapjában 3 új alap indult. Január végén a BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona 3.5%-os havi növekedés után 1,942 milliárd forint volt. Az alapok 43 milliárd forint új tőkebefektetést vonzottak, és mintegy 22 milliárd forintnyi hozamot értek el januárban.

Az alapok összvagyonának 72%-át kitevő 108 nyilvános nyíltvégű értékpapíralap száma nem változott, vagyonuk a tavaly év végi csökkenés után 1.5 %-kal nőtt januárban. Ezen alapok a hónapban 8 milliárd forint új befektetést vonzottak. Az 5 zártkörű értékpapíralap vagyona 6%-kal nőtt, elsősorban a részvényalapok miatt. A 20 ingatlanalap vagyona a hó végén 389 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés