Előfizetői tartalom

Üldözési mánia vagy valami más? Tényleg olyan rosszak vagyunk? (Kovács Zsolt, ING)

Portfolio
Az elmúlt napokban jó néhány sajtóorgánum foglalkozott a MNB vonatkozó kutatásait bemutató sajtóbeszélgetést követően a hazai magánnyugdíj-pénztári rendszer problémáival. Ősz során az anyag készítőivel több alkalommal sikerült eszmecserét folytatnom másokkal együtt a tanulmány véglegesítését megelőzően, és ezen beszélgetések eredményeképpen a szerzők aztán igen sok pontban figyelembe vették a piaci szereplők által közvetített, kevésbé akadémikus, ámde lényegesen valóságszagú képet. Ugyanakkor az említett sajtóbeszélgetés alkalmával néhány olyan fontos tényező sajnálatos módon elsikkadt, ami véleményem szerint jelentős mértékben változtathatja meg a témával kapcsolatos szakmai vélemények alapállását.

Üldözési mánia vagy valami más?. Bár lehet, hogy egyesek üldözési mániát fognak rólam feltételezni, de valahogy olyan érzésem volt a vita végén, mintha Magyarországon sok egyéb tényező mellett elsősorban a vagyonkezelők tehetnek arról, hogy a magyar magán-nyugdíjpénztári rendszer az első 6 teljes év után nehezen minősíthető hatékonynak. A szerzők állítása szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés