Előfizetői tartalom

12 mrd Ft-ot vesztettek a befektetési alapok a piacon

Portfolio
A BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok az idei év gyors növekedése után októberben megtorpantak, és 0,1 %-kal csökkentek, október végén összvagyonuk 1.874 milliárd forintot tett ki. Bár 9 milliárd forint új befektetés érkezett az alapokba, az alapok piaci teljesítménye 12 milliárd forinttal csökkentette a vagyont. A hónap során három új alap indult, október végén összesen 160 alapot kezeltek a BAMOSZ tagjai. Egy új nyilvános nyíltvégű értékpapíralap indulásával a hónap végére ezek száma 105-re nőtt, és bár októberben 78 %-ra csökkent arányuk, továbbra is az alapok összvagyonának legnagyobb hányadát adják.

A 9 hónapos gyors bővülés után októberben a nyilvános nyíltvégű értékpapírok vagyona 2 %-kal, 28 milliárd forinttal csökkent, ennek oka részben a negatív hozamok 10 milliárdos hatása, részben az ennek köszönhető több mint 18 milliárd forintos vagyonkivonás. Az 5 zártkörű értékpapíralap esetében is hasonló a helyzet - a vagyon 8 %-kal csökkent, ami részben 600 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés