Előfizetői tartalom

Tőkegarantált alap működése: pillantás a kulisszák mögé

Portfolio
A tőkegarantált alap lényege, hogy tőkekockázat nélkül lehet beszállni a megcélzott befektetési területek piaci folyamataiba. A tőkegarantált alapok az utóbbi években igen sikeresek voltak a nyugati piacokon, az utóbbi két évben hazánkban is jelentős megtakarítást vonzottak. Jelenleg a garantált alapokban levő vagyon kb. 77 mrd Ft-ot tesz ki.

Általános jellemzők, mi garantálja a tőke megőrzését?. A tőkegarantált alapok jellemzően három részből állnak: 1. a tőkegarantált betét, aminek értéke lejáratkor megegyezik az alap jegyzett tőkéjével, azaz a befektetők által befizetett összeggel. 2. opciós rész, ami a mögöttes piacok hozamából részesíti a befektetőket. 3. díj és költség elhatárolás vagyonrész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés